Lezing ‘Bewust kijken naar je Hond’ in Steenwijk

Meer agendapunten

Lezing “Bewust kijken naar je hond’

De relatie tussen mensen en honden is al eeuwenoud. We wonen, werken en sporten met onze honden. We kiezen zorgvuldig het goede voer, een geschikte dierenarts, trimsalon en evt. gedragstherapeut om onze honden zo lang mogelijk fit, gezond en gelukkig te houden.

Maar hoe ziet een fitte, gezonde en gelukkige hond er uit? Hoe zie je dat er een probleem is ontstaan in gezondheid en gedrag? Belangrijker nog, hoe herken je veranderingen in gezondheid en gedrag voordat het een probleem wordt en wat kan je doen om problemen te voorkomen?
Osteopaat en cranio sacraal therapeut voor dieren Jannemarie Frowijn en Personal Dog Coach Inge van Harte hebben zich gespecialiseerd in het bewust kijken naar honden. Het lijf van de hond vertelt een eigen verhaal. Hoe ziet de rug van de hond eruit en wat is hierbij (ab)normaal? Hoe ziet de vacht eruit en wat kan je daaraan allemaal aflezen? Wat zegt dat alles over de gezondheid van je hond?

Tijdens het eerste deel van de lezing vertelt Jannemarie Frowijn over de anatomie van de hond. Welke relatie hebben huid, haar, organen ben botten met elkaar? Hoe zie je veranderingen in het lichaam van je hond voordat het een probleem wordt? Hoe hoort je hond er uit te zien en aan te voelen en wanneer moet je hulp inschakelen van een dierenarts, osteopaat, fysiotherapeut of andere specialist?

Het tweede deel van de lezing gaat over hondentaal en gedrag. Hoe zit de hondentaal in elkaar? Wist je dat honden van etiquette houden, maar niet van knuffelen? Hoe kan je gedragsveranderingen vroegtijdig opmerken en zo problemen voorkomen? Wat kan jij doen om angst of agressie weg te nemen bij een hond? Hoe beïnvloeden lichamelijke klachten het gedrag van je hond en andersom?
Als je bewust gaat kijken naar je hond, zie je meer dan je denkt.

Datum: 26 juni a.s.
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 10 euro
Lokatie: De Oerthe, Parallelweg 15 te Steenwijk om 19.30 uur

Wil je er bij zijn? Meldt je dan a.u.b. voor 25 juni aan

Aanmeldingsformulier

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Email*

Velden met een * zijn verplicht.