Serie van 5 Workshopdagen ‘Het Paard Mindful bekeken’

Meer agendapunten

‘Het Paard Mindful (= met aandacht) bekeken’

De serie van 5 workshopdagen wordt verdeeld over meerdere maanden (in de eerste helft van 2012), telkens op een zaterdag!

Door meer gericht en met aandacht naar het paard te kijken, maakt u een geheel nieuwe verbinding met uw paard en zal uw kijk op het paard als nooit tevoren zijn.

Dit wordt bereikt door het gebruik van een combinatie van inzichten uit de Paardenosteopathie (door: Jannemarie Frowijn) en Cranio-sacraaltherapie (door: Gláucia Pedrosa Canabrava, www.gcraniosacraal.nl).

Programma

Dag 1 : Welzijn Mens – Dier, Kijken & Voelen

Introductie: het welzijn van mens en dier vanuit een holistisch oogpunt bekeken. Hierbij leert u op een nieuwe en verhelderende manier naar het paard te kijken.

Dag 2: Toegepaste Anatomie: Het Skelet & De Spiergroepen

Met het bewustzijn van het cranio-sacrale systeem in onszelf gaan we op deze dag aan de slag met het vinden van de belangrijkste botten en spiergroepen bij het paard. Tijdens het praktijkgedeelte van de dag ligt de focus op het voelen van spanning en ontspanning bij het paard.

Dag 3: Toegepaste Anatomie: Het Zenuwstelsel & Hart- en Bloedvatenstelsel

Op deze dag kijken we hoe het zenuwstelsel en het hart- en bloedvatenstelsel is opgebouwd en hoe deze systemen functioneren. U leert om, vanuit verbinding met uw eigen hart, relaties te leggen tussen de symptomen en mogelijke klachten die het paard laat zien.

Dag 4: Toegepaste Anatomie: De Buik (Organen & Het Middenrif)

Deze dag wordt u door ervaring bewust van het belang van een ontspannen middenrif bij uzelf.  Van hieruit leert u bij het paard de organen en het midddenrif te lokaliseren. Ook leert u de symptomen van de belangrijkste functiestoornissen van de verschillende organen te herkennen.

Dag 5: Toegepaste Anatomie: Het Zelfgenezend Vermogen

Op deze dag wordt het zelfgenezend vermogen van het cranio-sacrale systeem nader bekeken en beleefd. U leert een aantal technieken waarmee u, vanuit de verbinding, het paard een ontspanningssessie kunt geven.

N.b.: In deze 5-daagse Workshop serie leert u niet om een paard te behandelen!

Lokatie Beilen (Drenthe)

Adres: Holistisch Trainingscentrum Equixantos, Beilervaart 65, 9411 VC Beilen

Data 2012 (op zaterdagen): 11 februari, 24 maart, 7 april, 19 mei, 2 juni

Prijs

De investering voor deze 5 daagse bedraagt € 595,- p.p. incl. BTW, cursusmateriaal,  lunch en koffie/thee.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het programma en/of andere vragen kunt u een mailtje sturen naar info@praktijkvoorpaardenosteopathie.nl

Aanmelding

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Aanmelden is mogelijk tot 30 januari.

Aanmeldingsformulier

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoon

Email*

Velden met een * zijn verplicht.