Praktisch

Vóór de behandeling
Het te behandelen paard dient schoon, maar vooral droog te zijn. Dit is belangrijk voor het kunnen voelen van spannings- en temperatuursverschillen. Het is aan te bevelen het paard op de dag van behandeling niet te trainen.

Tijdens de behandeling
De behandeling is het meest succesvol wanneer deze gegeven wordt in een rustige omgeving. Het paard moet namelijk in staat gesteld worden om zijn concentratie bij zijn eigen lichaam te houden, zonder al te veel te worden afgeleid. Het is bijv. handig om een maatje op stal te zetten (wanneer overige paarden in de wei staan), of niet rond voedertijd af te spreken. Tijdens de behandeling is het van belang dat u zelf ook de tijd en rust heeft; dit helpt het paard en komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Ná de behandeling
Na de behandeling volgt er een periode van rust (dit betekent: niet rijden, niet longeren, niet aanspannen). Het paard krijgt hierdoor de mogelijkheid om de behandeling te laten door werken en te wennen aan de nieuw ontstane balans in zijn lichaam. Hoe lang deze periode van rust dient te zijn en hoe er nadien weer opgebouwd kan gaan worden is per situatie verschillend. Hierover geef ik advies op maat.