Ivor & Jannemarie

Toen mijn paard Ivor kreupel werd, kon er, zelfs na meerdaagse observatie en onderzoek in de kliniek van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht, geen oorzaak of oplossing gevonden worden voor zijn probleem. Met mijn eigen achtergrond (fysiotherapie) als beginpunt ben ik op zoek gegaan naar een passende behandelmethode.

Mijn zoektocht leverde vele nieuwe vragen op, zoals: voor welke klachten ga je naar een dierenarts en voor welke klachten zoek je een alternatief? Welke klachten zijn rij-technisch op te lossen en welke juist niet? In hoeverre wordt het gedrag dat een paard vertoont bepaald door problemen in zijn lijf?

Uiteindelijk vond ik mijn antwoorden in de behandelmethode en achterliggende filosofie van het vakgebied osteopathie. Inmiddels heb ik de 3-jarige ICREO opleiding voor paardenosteopaat in België met succes afgerond en ben ik met veel plezier werkzaam in mijn eigen praktijk.

Afscheid van Ivor

Op 13 april 2011 is Ivor rustig ingeslapen, hij werd 20 jaar. De 10 jaar dat hij bij mij was heb ik veel van hem geleerd,  al was het met vallen en opstaan. Ivor was een heel bijzonder paard, hij heeft in zijn leven veel liefde kunnen geven. Ivor, fijn dat je er voor ons was!

‘Whisper words of wisdom – Let it be’