Het verhaal van…

Fluffy
Fluffy
 
Beste Jannemarie,Mijn destijds 8-jarige hondje Fluffy (kruising Yorkshire terrier-Shih Tzu) vertoonde een jaar geleden in steeds ernstiger mate bepaalde klachten, zoals het met moeite nemen of zelfs weigeren van behendigheidshindernissen. Behendigheid, een hondensport, waar ze eerst echt dol op was. Ook “durfde” ze vaak niet meer over drempels te stappen.
Omdat gedacht werd, dat het aan haar oogjes lag, werden wij door onze dierenarts naar de kliniek van dierenarts-specialisten in Ommen doorverwezen. De oogarts hier constateerde geen afwijkingen.
Als het niet aan haar oogjes lag, was ze dan ergens bang voor óf  had ze misschien pijn?
Via via hoorde ik over osteopathie voor dieren en in het bijzonder over jouw behandelingen, Jannemarie! Direct een afspraak met je gemaakt en jij diagnostiseerde al snel een blokkade bij de 13e ruggenwervel. Fluffy is 2x door jou behandeld en er was vrijwel direct verbetering merkbaar. Bovendien gaf je het advies Fluffy Hokamix Gewricht+ te geven en dat doe ik nog steeds dagelijks.
Ik vind het erg fijn om je te kunnen vertellen, dat Fluffy nog steeds profijt heeft van jouw behandelingen. Ze lijkt wel een puppy: ze rent, is speels en zo dartel als een lammetje!
Ze speurt dat het een lieve lust is (haar conditie is weer prima) en de behendigheid ging ook een stuk beter, maar deze activiteit hebben we voor de zekerheid toch maar verruild voor Hoopers.
Ik vond het leuk om je na een jaar nog even te laten weten, dat het nog steeds zo goed gaat met Fluffy.
Nògmaals, vooral ook namens Fluffy, hartelijk bedankt voor jouw deskundigheid en prettige behandelingen.Hartelijke groeten,
Anneke Kros
en
een pootje van
Fluffy

 

 

Duke

 image3 

 

Sanne en Stephen, baasjes van Duke schrijven: 

Via hondenschool Kwispel een zeer interessante lezing bijgewoond waarbij onze topper ‘demo’ hond was!
Hij deed het erg goed voor zo’n grote groep maar Jannemarie vond tijdens haar praktische deel een duidelijk warmer stuk. Duke vond het ook niet erg fijn om op die plaats aangeraakt te worden, en daarom adviseerde Jannemarie om eens een consult in te plannen. Zo gezegd, zo gedaan!
Na 1 behandeling is Duke een totaal andere hond geworden! Hij is los, hij danst aan de riem en staat 99 van de 100 keren netjes vierkant! Zijn vel is los, zijn gedrag is enthousiaster geworden en hij is veel mooier gangwerk gaan laten zien. Duke doet het zo ontzettend goed dat een 2e behandeling even is uitgesteld tot hij eventueel weer symptomen laat zien maar tot zover zijn wij echt super blij dat we zo’n andere hond hebben terug gekregen!!

Sonja Verheul, baasje van Ayla schrijft:

Mijn verhaal :

” Ik had bij Ayla al een tijdje het gevoel dat er is niet goed was, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen.
Door een tip kwam ik bij Jannemarie.
Daar werd al snel duidelijk dat Ayla flinke blokkades had.
Na de behandeling zag ik mijn Ayla langzaam weer haarzelf worden.
Zo lag al tijden niet meer onder mijn bureau als ik aan het werk was.
De eerste dag na de behandeling kwam ze weer! Nu ligt ze weer dagelijks onder het bureau bij me.
Ook zoekt ze weer toenadering om te spelen met Jippe,  onze andere hond.
Ze kwispelt weer, ze is weer knuffelig,  ze wil weer lekker spelen.
Kortom, het had baat!
De beste stap die ik.kon zetten voor haar.”

Dank je wel.

Groetjes Sonja

 

Ronald & Anita, baasjes van Nuran schrijven:

In november moest onze hond onder het mes omdat hij een aantal vetbultjes had.

Na de operatie was Nuran zo van slag dat zijn hele ritme weg was.

Waar hij normaal 3 keer per dag ontlasting had deed hij het nu maar 1 of 2 keer. Ook was hij heel schichtig en angstig om buiten te lopen. Het liefst ging hij na zijn behoefte gelijk weer naar huis.

Na een paar weken dit aangezien te hebben moesten we wat doen. Gelukkig kenden we Jannemarie al en wisten we wat zij met onder andere honden kan doen.

De eerste sessie vond Nuran het maar raar en wilde hij in het begin ook niet stil blijven liggen. Wel merkten we een duidelijk verschil. Zijn ontlastingsritme was weer terug naar 3 keer per dag en hij was ook niet zo bang meer.

De tweede keer ging al een stuk beter en we merken aan Nuran dat hij het prettig vond wat Jannemarie deed. Er kwam een ontlading bij Nuran en hij moest na de sessie wel 6 keer plassen om alle spanningen en afvalstoffen kwijt te raken.

Nu een paar maanden later gaat het stukken beter. Hij is nog niet de oude maar hij vindt buiten wandelen weer leuk.

Namens Nuran bedankt!!

 

Tamara Hartman, het bazinnetje van Diesel schrijft:

Een update van onze kleine grote kanjer Diesel..

Eind vorig jaar zijn we met hem naar osteopaat Jannemarie gegaan voor een check en behandelingen.
Hij had verschillende blokkades.
Ook heeft ze de CT scan van een jaar eerder bekeken en alles besproken met Paul Groenestein van Dierenkliniek de Waterpoort.
Paul wilde Dies graag zelf zien en zelf foto’s maken.

Diesel heeft lumbo-secrale instabiliteit. Dit is instabiliteit tussen twee wervels die een beknelling van zenuwen in de onderrug tot gevolg heeft. Hierdoor heeft hij dus rugpijn en/of stramheid (en was hij toen kreupel aan z’n achterpoot).

De lendenwervels 4 en 5 vielen op zich wel mee, net als bij de Tweede Lijn was geconstateerd. Hier is nog steeds geen operatie voor nodig. Ze zitten iets dichter op elkaar en daardoor kunnen er wat zenuwen bekneld raken. Dies heeft z’n rug ook wat bol en iets scheef ter compensatie. Ook is z’n spieropbouw rechts achter minder.
Maar lendenwervels 6 en 7 en het heilig been waren nog dichter op elkaar door kalkvorming (hadden we tot nu toe nog niets over gehoord of gezien) en daar knellen de zenuwen wsl sneller af en dat veroorzaakt ook pijn natuurlijk.

Nu heeft Dies inmiddels 4 injecties met anarthron gehad. En krijgt hij iedere dag glucosamine en chondroïtine tabletten.
En we zagen hem gewoon per week heel hard vooruit gaan!
We zijn na 4 weken terug geweest voor controle, dit zag er super positief uit en foto’s laten maken en ook hier is te zien dat de kalkvorming zelfs een heel stuk weg is.
Zoo bijzonder! Volgens Paul is hij boven verwachting verbeterd, zo snel heeft hij het nog niet eerder mee gemaakt in zijn praktijk..!

Afgelopen week zijn we nog weer bij Jannemarie geweest voor een behandeling en Diesels wervels en alles is nu helemaal in orde.
Nogmaals thanks voor het door verwijzen!! Diesel is een stuk actiever en vrolijker, geweldig om ons boefje weer zo te mogen zien 

 

Het bazinnetje van Max schrijft:

‘Mijn hond Max van 5 jaar had al ruime tijd last van een achterpoot waarmee hij mankte en soms leek hij te vergeten de poot mee te nemen tijdens het lopen, waardoor hij zich ‘verstapte’. Ik was al meerdere keren naar de dierenarts geweest en deze had hem ook elke keer onderzocht. Poot nagevoeld en bewogen, rug nagevoeld maar er kwam niets uit. Zij vermoede dat het kwam door een spier in de achterpoot en ik kreeg pijnstilling mee. Daar ging het echter niet beter mee. Dus bleef ik zoeken. Via een vriendin had ik gehoord over een natuurgeneeskundige voor dieren, die kon meten of er iets mis was met de hond. Dat werd de volgende stap voor mij en Max om uit te vinden wat er nou wél aan de hand was. De natuurgeneeskundige had toen gemeten dat hij een blokkering in zijn rug moest hebben, wat de problemen met zijn poot kon verklaren. Ook had hij last van artrose. Dus kreeg ik glucosamine aangemeten wat goed bij hem paste. Zij adviseerde om een goede osteopaat te zoeken. Die zou ons kunnen helpen met de blokkeringen in zijn rug. Ik begon alvast met de glucosamine terwijl mijn zoektocht naar een goede osteopaat begon. Maar waar begin je met zoeken? In mijn geval begon het via de site van ICREO (een site voor alle gediplomeerde dierenosteopaten). Na vele sites van osteopaten te hebben bekeken, had ik maar bij 1 iemand een goed gevoel en dat was bij Jannemarie. Ik stuurde haar een mail met daarin een korte uitleg wat er was en ik kreeg snel een mail terug. Kort daarna was de eerste afspraak gemaakt.

Tijdens de eerste afspraak met Jannemarie nam ze de tijd om meer informatie te krijgen over het probleem en liet ze Max rustig de praktijklocatie verkennen. Daarna begon ze met voelen. De natuurgeneeskundige had gelijk, er waren wel degelijk blokkeringen in zijn rug. De eerste behandeling ging goed, Jannemarie ging rustig te werk, maar Max was best gespannen. Dus stelde Jannemarie voor om de volgende behandeling bij mij thuis te doen. Zo gezegd, zo gedaan. En dat ging beter, hij was meer ontspannen en daardoor kon Jannemarie hem beter behandelen. Na 3 behandelingen waren de blokkeringen in zijn rug opgeheven en heeft ze ook andere problemen in zijn lichaam aangepakt.

In deze tijd is Max erg veranderd. Hij is van een rustige hond die vrijwel niet speelde veranderd naar een hond die energieker is en graag een keer speelt. Ook tijdens het wandelen hoeven we niet meer op hem te wachten, maar is het eerder andersom. Hij sleept eigenlijk nooit meer met zijn achterpoot en loopt vrolijk in draf voor ons uit. Zijn spiermassa is ook goed toegenomen, en daarbij ook zijn uithoudingsvermogen. Ook is hij nu vrijwel nooit meer misselijk, iets wat hij voor de behandelingen regelmatig was. Op dit moment is Max door de natuurgeneeskundige gezond verklaard en mogen we stoppen met de glucosamine. Wel zwemmen we nu met hem om zijn spieren nog meer op te bouwen, iets wat hij steeds leuker begint te vinden.

Voor mij heeft dit alleen maar bewezen dat je echt op je gevoel af moet gaan, vaak is dat juist. Max en ik blijven bij Jannemarie en de natuurgeneeskundige onder controle, om zeker te zijn dat hij nu gezond blijft en zijn blokkeringen of artrose niet weer terugkeren.

Dankzij Jannemarie en de natuurgeneeskundige heb ik nu weer een vrolijke hond. Ik zeg wel eens gekscherend, Max is aan zijn tweede jeugd begonnen. Heel erg bedankt Jannemarie!’

 

Tony Ruiter, het baasje van Boy schrijft:

‘Het is mij zelf nooit opgevallen, maar ik werd er door anderen op gewezen dat de houding van Boy afweek t.o.v. andere Border collies. Mij werd geadviseerd om eens naar een Osteopaat te gaan. Ik had er nog nooit van gehoord en ook geen idee wat ik daar van moest verwachten.  Na overleg met nog een aantal mensen met hondenkennis ben ik door verwezen naar Jannemarie Frowijn.

Een afspraak was snel gemaakt en ik met Boy er naar toe. Na een korte intake ging Jannemarie gelijk aan de slag. Heel rustig en behoedzaam werd het lichaam afgetast. Na verloop van tijd zag ik Boy veranderen onder de handen van de therapeut. De eerste behandeling duurde een uur. Thuis gekomen stopte ik Boy in zijn hok. Na 2 uur ging ik eens kijken hoe het met hem was. Super enthousiast kwam hij eruit. En hij stond anders op zijn poten! Maar dan begin je te twijfelen en vraag  je af of het echt zo is. Gelukkig kon de rest van de familie bevestigen dat hij echt beter op zijn pootjes stond.

Na een aantal weken ben ik nog eens geweest en uiteindelijk heeft Boy 3 behandelingen gehad. Ik kon het duidelijk zien dat Boy het ook prettig vond om daar heen te gaan. Zodra wij binnen kwamen sprong Boy zelf op de behandel tafel en ging er weer mooi voor liggen. De dagen na de behandeling gebeurt er nog heel veel in dat lichaam. Het zelf herstellend vermogen wordt niet langer gehinderd door blokkades. De hond krijgt een complete reset. De houding is een stuk verbeterd en hij loopt veel mooier!’

 

Benek is een straathond uit Turkije. Met ongeveer een jaar oud is hij bij ons geplaatst. Het kostte hem heel wat moeite om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. In de omgang met mensen wist hij alleen dat, wanneer hij tegen mensen opspringt, zij misschien wat te eten lieten vallen voor hem. Toen we met hem wilden gaan sporten, hebben we bij een fysiotherapeut een sport-fit keuring laten doen. Daaruit de tip meegekregen om met hem te gaan canicrossen en hem te laten trekken in draf. Zo moeilijk als het was om het wandelen zonder trekken aan te leren, zo kansloos was het om hem tijdens canicrossen te laten trekken. Waar je ook liep, door alles was hij afgeleid. Naast je liep hij prima mee, maar dan wel naast degene waar hij mee aan de lijn liep. Ofwel, tijd voor iets anders.

Jannemarie gaf daarna bij ons op de club een lezing over osteopathie bij honden en daarna kwam zij op de Dag van de Hond, waar zij Benek even nagelopen is. Erg indrukwekkend om te zien, hoe de vacht vooraf (gelaagd) na zo’n kort moment met Jannemarie weer één was. Meteen een afspraak gemaakt en na de eerste afspraak stond Benek hoger op zijn poten. Daarnaast was hij een stuk vrolijker en speelser. En Benek heeft het onthouden.
Na de eerste afspraak zijn we nog een keer in Meppel geweest en daarna bij Jannemarie thuis. Benek was nog niet uit de auto en hij wist al waar hij moest weten. Hij kon me precies laten zien, achter welke deur Jannemarie schuil ging. Jannemarie was echter nog niet klaar met de klant voor ons en we moesten even wachten. Zo een paar keer heen en weer gelopen naar de auto en weer naar het huis van Jannemarie. Naar het huis lopen had ik wellicht een canicross outfit aan kunnen trekken, dat stuk was waarschijnlijk prima gelukt. Terug naar de auto wilde hij niet. Toen Jannemarie eenmaal buiten was, was Benek niet meer te houden. Hij stormde op Jannemarie af en was ontzettend blij haar te zien. Hoe Jannemarie op haar benen bleef staan is me nog steeds een raadsel. Daarna de parkeerkaart in de auto leggen was helemaal een ramp, want Benek wilde echt niet terug naar de auto.
Het is met Benek altijd opletten of er niet ergens wat te eten rondslingert. Concentratie is dan ver bij hem te zoeken en hij vind dat al zo moeilijk. De behandelmomenten zijn dan ook erg vermoeiend voor hem. Maar elke keer als hij geslapen heeft na zijn behandeling, lijkt hij beter in zijn vel te zitten. Elke keer is hij vrolijker en speelser, maar voor ons nog mooier, elke keer is hij aanhankelijker.
De laatste keer had Benek een bult achter zijn linker schouderblad, van een rib die uit was gaan staan. Nog geen uurtje bij Jannemarie en de rib zit weer op zijn plek, zonder dat zij écht iets gedaan heeft, behalve haar hand erop leggen. Jannemarie is een grote goochelaar en om het te geloven moet je het waarschijnlijk eerst zien. We hopen wel dat wij met dit verhaal, de drempel om het eens te proberen een stukje kleiner gemaakt te hebben.
Benek’s allergie speelt nog steeds, maar daarbij geniet hij nu ontzettend van de agility. Hij vind het heerlijk om te rennen, springen en spelen en daar waar de fysiotherapeut zei dat dit voorlopig niet kon, kan Benek er nu van genieten. En natuurlijk genieten wij van hem!

– Marjolijn Harders & Peter Luttikhuis –

Dolblij was ik met mijn in oktober 2014 gekochte vijfjarige KWPN merrie First Lady. Mijn eigen uitgezochte droommerrie van Ampére, een hengst waar ik zo van onder de indruk was geweest toen ik hem jaren terug had gezien op de hengstenkeuring in Den Bosch. Toen we First Lady ophaalden uit Brabant bleek bij aankomst dat ze niet had geleerd achterwaarts van de trailer te gaan. Ze was zo angstig dat ze een aantal keren uitgleed in de trailer en uiteindelijk hebben we haar de volgende ochtend met behulp van sedatie door de dierenarts uit de trailer weten te krijgen. Wat waren we beide opgelucht en ik hoopte zo dat deze valse start geen invloed op haar vertrouwen in ons, haar nieuwe baasjes, zou hebben.

Na een rustige gewenningsperiode pakte ik het rijden op tijdens de wintermaanden, maar vanaf het begin voelde ze in haar bewegingen anders aan dan ze tijdens het proefrijden in Brabant had aangevoeld. Waar het rijden daar zo gemakkelijk en licht was en het daarom zo goed klikte, voelde ze nu zwaar aan, niet voorwaarts en vooral niet vrolijk. Toen ik in februari door omstandigheden een periode meer thuis was en haar ook in haar vrije gedrag in het bijzijn van de andere paarden vooral ingetogen en zurig zag doen, besloot ik hulp in te roepen en bij toeval kwam ik op de site van Jannemarie terecht. Gelukkig kon ze vrij snel komen en stelde ze een heldere diagnose; mijn paardje had, mogelijk door de valpartij in de trailer en alle stress,  op veel plekken in haar lijf blokkades waardoor ze zo slecht in haar vel was komen te zitten. Jannemarie behandelde haar met een combinatie van osteopathie en cranio-sacraal therapie. De behandeling van mijn merrie was niet eenvoudig, ze had moeite om zich over te geven en ontspanning te vinden maar uiteindelijk lukte het haar toch met behulp van Jannemarie. Wat er gedurende de eerste behandeling gebeurde was ontzettend indrukwekkend om te zien; haar oog  veranderde van klein en ingetogen naar groot en naar buiten gericht. De dagen na de behandeling zag ik een heel andere First Lady. Ze bewoog veel losser en gedroeg zich veel opener en blijer. Doordat één behandeling niet genoeg was, heb ik mijn merrie tot de tweede behandeling niet intensief laten werken, maar de veranderingen die ik bij haar zag bleven zich ontwikkelen, alsof de behandeling lang effect bleef houden op haar lichaam. Na de tweede behandeling heb ik groen licht gekregen om weer met haar te werken en afgelopen week heb ik na een goede voorbereiding door grondwerk, voor het eerst weer “echt” kunnen rijden. Na het eerste voorzichtige drafje zat ik met een enorme glimlach op mijn paard. De First Lady uit Brabant is eindelijk aangekomen, het is heerlijk om te voelen dat ze dezelfde lossigheid en lichtheid weer terug heeft waar ik zo voor ben gevallen. Ik ben erg blij dat ik Jannemarie heb leren kennen en dat zij mijn merrie zo enorm heeft kunnen helpen bij het herstellen van haar fysieke maar ook haar mentale evenwicht!

– Akkelien – 

 

‘We kregen Fjodor toen hij 4 maanden was, onze oude dobermann reu was 4 maanden daarvoor overleden op de leeftijd van 12 jaar.

Fjodor leek een zeer rustige hond vergeleken bij vele van zijn soortgenoten maar al gauw veranderde hij in een jonge hond die alleen maar de hyper stand kende.

We gingen naar de puppy cursus, hij bleek zeer intelligent en ook enthousiast maar kon de stress van de andere hondjes niet aan en werd een soort ongeleid projectiel aan een lijntje.

Ze zagen ons liever vandaag dan morgen gaan. Door al zijn hyper gedrag heen was hij toch ook zeer ontwapenend en vertederend en wond hij vele mensen om zijn poot. Thuis was hij een grote knuffel die het liefst zijn kop bij mij verborg en op schoot zat. We hadden al snel het gevoel dat er iets niet klopte, zijn gedrag was niet in overeenstemming met de “echte” Fjodor. Bijzonder is ook dat Fjodor geen enkele vorm van agressie kent. Naast zijn gedrag had Fjodor ook veel darm ontstekingen en was continu in de diarree.  Onze zoektocht was begonnen.

Vele cursussen, trainers, gedragstherapeuten en goedwillende adviezen verder werd het gedrag van Fjodor steeds erger. Hij sliep nooit en en lag nooit ergens ontspannen te soezen. Zodra wij bewogen was hij er ook. Verder had hij ook de jacht op poes en de kippen geopend en was niet corrigeerbaar. Sterker nog het enthousiasme van de eerste maanden verdween helemaal en hij kon nergens voor open staan. Leren ging niet en hij verdween in zichzelf als er iets van hem gevraagd werd. Wij hadden sterk het gevoel dat er iets lichamelijks met Fjodor aan de hand was waardoor hij niet normaal kon functioneren. Inmiddels was hij door het vele trekken en bewegen een zeer sterke hond geworden en kwamen we op het punt dat er iets anders moest gaan gebeuren.

Via via kwamen we bij een trainster terecht die direct al op onze lijn zat, er klopt iets niet, er moet een lichamelijke oorzaak zijn was haar conclusie. Gelukkig, een medestander. We gingen verder op de weg van de trainingen, er waren weinig dingen die Fjodor goed en met plezier kon uitoefenen maar een daarvan was de privé training Balans en Coördinatie, dat was een uitdaging voor hem en we merkten dan ook dat hij daar rustig van werd en zich kon concentreren. Inmiddels kreeg hij van een gedragsdeskundig dierenarts medicatie maar ook daarmee behaalden we niet het resultaat dat we voor ogen hadden. In het begin werd het beter maar na verloop van enkele weken verviel hij in zijn oude gedrag.

De ommekeer

Een fysiotherapeute die we bezochten adviseerde ons ook aan osteopathie te denken, ze kende Jannemarie Frowijn. Onbekend als we waren met osteopathie werd dat opgenomen in het rijtje “mogelijkheid, nog te doen”  en daar bleef het voorlopig bij. Enkele maanden later kwam  door bevriende Dobermann eigenaren Osteopathie weer voorbij. Zij vertelden ons dat ze een afspraak hadden gemaakt met Jannemarie bij hun thuis. Onmiddellijk had ik het gevoel ‘dit moet zo zijn’ het is tijd om het over een andere boeg te gooien en binnen een uur hadden wij op de zelfde dag ook een afspraak bij ons thuis voor Fjodor.

Jannemarie kwam en behandelde Fjodor meer dan een uur zeer geconcentreerd. Fjodor die over het algemeen zeer terughoudend is ten aanzien van vreemde mensen reageerde heel bijzonder op Jannemarie. Hij vond de behandeling wel eng maar Jannemarie boezemde zoveel vertrouwen in dat hij er voor koos zich over te geven. Ik zag de onzekerheid in zijn ogen maar ook de wil om zich te laten behandelen. Stilletjes keek ik toe hoe Fjodor rustig werd. Uiterlijk is moeilijk te zien wat Jannemarie doet, ze legt haar hand op verschillende plaatsen op zijn lichaam, uit de concentratie op haar gezicht kon ik opmaken dat het niet gemakkelijk was. Achteraf legde ze uit dat ze bezig is met de lichaamsvloeistoffen, die een eigen ritme hebben en die ze kan voelen. Ze gaat met dat ritme mee. Het hele lichaam wordt afgetast op verschillen in warmte. Zo voelt ze of er ergens blokkades zijn die ze dan vervolgens probeert op te lossen. Zodra een blokkade wordt opgelost kan het lichaam het geblokkeerde deel weer opnemen in het totaal.

Tijdens de behandeling verleen ik af en toe wat hand en span diensten maar het overgrote deel kijk ik gewoon met verwondering en bewondering toe hoe ze Fjodor in zo’n korte tijd zo rustig weet te krijgen. De uiterlijke rust is natuurlijk een weerspiegeling van zijn innerlijk. Een zeer ongewoon beeld voor mij. Naderhand is de blik in zijn ogen rustig en ontspannen, hij gaat voor lange tijd liggen slapen.

Normaal gesproken zijn er maar een paar behandelingen nodig, voor Fjodor iets meer omdat hij zo complex is. Osteopathie is geen vervanging van de dierenarts het is een complementaire behandeling. In Fjodor’s geval komt het heel goed uit dat Jannemarie nauw samenwerkt met een orthopedisch dierenarts in Sneek. Jannemarie vond het voor Fjodor goed dat er ook orthopedisch werd gekeken en inmiddels hebben we inderdaad een orthopedisch probleem ontdekt dat voor veel van Fjodor’s problemen verantwoordelijk is. Na de behandeling neemt Jannemarie het over en ruimt de restanten van de problemen op. Het lichaam wordt weer één geheel en kan weer als zodanig functioneren.

Het gaat inmiddels zo goed dat we de medicatie af gaan bouwen. Er is nog een hele weg te gaan maar de spiraal naar beneden is omgebogen naar een spiraal omhoog. Het professionele handelen gecombineerd met een goede intuïtie zijn de essentiële benodigdheden voor succes!

Jannemarie, dank je wel!!’

– Tineke Ubbink –

 

‘Begin Februari is Unique, onze Labradorpup van bijna een half jaar, door Jannemarie behandeld. Ze was bij een gekke sprong verkeerd geland (plat op dr billen, met haar staart eronder). Na een aantal dagen leek het nog steeds of haar ‘kwispel’ haperde, haar staart stond anders en ging ze ook anders als normaal zitten. Na onderzoek van Jannemarie bleek gelukkig niets gebroken. Maar wel een vastzittend heiligbeen en vastzittende rib. De behandeling vond Unique maar vreemd, ze werd vooral op de plekken waar ze vast zat heel onrustig. Ik zal Unique haar zeeeer verbaasde blik, toen haar rib weer op z’n plek ‘viel’ ook nooit meer vergeten. Unique is nog steeds helemaal los en we hopen dat ze in de toekomst wat voorzichtiger op zichzelf wordt’.

– Judith Bogers –

‘Arango zit weer heerlijk los in zijn vel, zijn benen vliegen je aan alle kanten voorbij. (Is niet altijd even prettig). Queeny is met rijden al iets makkelijker nageeflijk te rijden zonder dat ik echt moet vragen, maar ze wil nog wel graag onder me uit lopen. De buiging is iets minder maar dat komt vast nog wel. Ze is een stuk vrolijker en sneller ontspannen met rijden.
Mirella Schouten

‘Ik ben nog steeds perplex hoe jij met al je kalmte Mel behandelde en de rust die daarbij heerste. Bedankt dat je me wilt bijstaan in advies. Mocht je referenties nodig zijn dan zeg je maar dat je een klant in Duitsland hebt die helemaal happy is na de behandeling en coaching van jou.’
Gerda

‘Dank je wel voor je deskundigheid met en liefde voor dieren.
Prinses heeft het gevoeld.’
Yvonne Sep

‘Ardino…. Dinsdag en gisteren was ie jolig. Tenminste dat vond ik. Hij sprong gezellig door de paddock. Beentjes omhoog en met het hoofd draaien. Doet ie volgens mij anders lang niet zo. Het leek mij toe dat ie vrolijk was.Zoals je al zei kon de mest veranderen. Dat was ook zo. Zondag had ie aardige diarree, maar maandag was dat al weer aardig goed.
Ziet er dus goed uit. Vragen heb ik verder niet, maar wil je even laten weten dat ik heel blij ben met het feit dat je m behandeld hebt.

Nogmaals dank je wel.’
Petra de Wit

‘Hallo,

Ik heb mijn paard een aantal weken geleden bij u laten behandelen. Ik zou u terugbellen, maar ik vind het iets makkelijker om te mailen. Dan kan ik het wat makkelijker vertellen.

De eerste paar dagen kon ik de behandeling al merken. Ze was heerlijk gek aan het doen in de wei, bokken en springen en de hele tijd rond lopen briezen. Terwijl ze meestal alleen loopt te grazen. De eerste keer rijden heb ik alleen stukken gestapt. Ze was mooi fris en voorwaarts. De dagen erna heb ik het steeds meer opgebouwd en ik voel echt dat ze gewoon lekkerder in haar vel zit. Ze ontspant zich en loopt dan als een tierelier. Heel voorwaarts, makkelijk in de aanleuning. Ze wilde nog wel eens kantelen met haar hoofd, maar daar heeft ze nu helemaal geen last meer van.

Ik ben ook met haar naar les geweest, en dat ging helemaal super. De instructeur wist niet dat ik naar u was geweest en zei ook dat ze super liep. Goed met het achterbeen erbij en fijn in de aanleuning. Gisteren heb ik wedstrijd gehad. De proef ging wel goed, en ze luisterde ook goed. Bij de prijsuitreiking bleek ik 1ste met 199 punten. Dus ik kan toch zeggen, dat het echt heeft geholpen. Mijn paard zit lekkerder in haar vel en vind het heerlijk om met me te werken.

Ik wil u erg bedanken en ik kom zeker weer terug!’
Dineke en Tennessee

‘Oxbow gaat goed. Hij heeft weer plezier in het leven’.
Gerard en Marrit